SIPA S BOBOM

Datum objave: 19.06.2022

SIPA S BOBOM

Sastojci:

1 kg sipa

25 dag očisćenog boba

1 kapula

šalica šalše

česnjak

peršin

4 žlice maslinova ulja

2,5 dl ribljeg temeljca

1 dl bijelog vina

list kadulje i lovora

papar, sol

Priprema:

Sjeckana kapula pofriga se na ulju. Kad požuti, doda joj se nasjeckani češnjak i peršin, a zatim i očisćena i na krpice narezana sipa. Pirjajte uz dolijevanje temeljca, a kasnije i vina. Dodajte šalšu, lovor.

Na početku pripremanja, u drugoj teći i nesoljenoj vodi kuhajte bob. Dovoljno ce biti 5-6 minuta. Ocijedite ga i odmah dodajte sipama, tako da se u nastavku skupa pirjaju. Jelo ce biti gotovo za sat, sat i kvarat. Pri kraju ga popaprite i posolite.